Een duurzame productie

Amalo gelooft in een duurzame productie. Voor jou als klant, voor onze medewerkers en voor de natuur. Een duidelijk afvalbeleid, inzet van hernieuwbare energie en moderne technieken geven onze duurzame belofte vorm.

Aangedreven door groene energie

Als energie-intensieve onderneming kiezen we duidelijk voor groene energie. We voorzien deels in onze eigen energie met bijna 100 zonnepanelen van 35 kW. De extra elektriciteit die we aankopen op het net komt uitsluitend uit groene energiecontracten. Zo dragen we ons steentje bij.

Afvalstromen beheren en recycleren

De resten uit de productie minimaliseren en die maximaal sorteren en recycleren. Dat zijn de krachtlijnen van ons afvalbeleid. De koelvloeistoffen uit onze productie worden opgehaald door een erkende verwerker. Die scheidt emulsie en oliën voor hergebruik in andere toepassingen.

Belgische productie met Europese grondstoffen

De groenste kilometers zijn uitgespaarde kilometers. Door uitsluitend Europese grondstoffen te gebruiken, beperken we onze transporten en daarmee onze CO2-uitstoot. Een keuze die bovendien bijdraagt aan de hoge kwaliteit van onze producten.

Ventilatie met warmterecuperatie

Altijd verse lucht en een aangename temperatuur in het atelier. Zo dragen we zorg voor onze medewerkers en voor jouw draaistukken. Ons modern ventilatiesysteem met warmterecuperatie werkt energiezuinig en creëert een aangename werkomgeving. De constante temperatuur draagt bovendien bij aan de nauwkeurige afmetingen van je stukken. Alleen maar voordelen.